Problemy razgosudarstvlenija i privatizacii. Na materialach Moldovy. - Morozov, I.
Obsah a princípy odštátnenia a privatizácie. Zdôvodnenie premeny štátneho vlastníctva na účastinné vlastníctvo ako najvhodnejšej formy privatizácie. Obsah a zákonitosti privatizačného procesu. Špecifičnosť deetatizácie a privatizácie v agrárno-priemyselnom komplexe. Hlavné princípy privatizácie (komplexnosť, etapovitosť, rozličnosť foriem a subjektov, štátne regulovanie).