Planirovanije i prognozirovanije. - Ivanov, Je
Prognózovanie ako východiskový bod ekonomickej činnosti štátu. Ohraničenosť použitia predchádzajúcich prognóz. Systém rôznych prognóz pre potreby ekonomických funkcií štátu. Vzťah plánovania, programovania a regulovania ekonomiky. Obmedzenie množstva sledovaných ukazovateľov štátom. Priame a nepriame regulátory štátu.