Financovanie zahraničného obchodu. - Oravec, Peter
Financovanie zahraničného obchodu. Určenie krátkodobých, strednodobých a dlhodobých nástrojov financovania. Charakteristika forfaitingu, exportného leasingu a exportného faktoringu. O všetkých nástrojoch financovania možno hovoriť ako o osobitných formách zabezpečovania kurzových rizík. Metódy poistenia kurzu, a to Leading and Lagging a konštrukcia ad hoc.