Monetarne podejscie do teorii bilansu platniczego. - Grabowski, B.
Vonkajšia rovnováha v keynesovskom prúde. Monetárny prístup k teórii platobnej bilancie - globálny monetarizmus. Model všeobecnej rovnováhy - predpoklady globálneho monetarizmu. Problém devalvácie. Pokus o zhodnotenie monetárneho prístupu k teórii platobnej bilancie.