Zahraniční obchod: Spojité nádoby konvertibility. - Ferenc, J.
Prvým krokom "návratu do Európy" je zavedenie vnútornej konvertibility koruny, ktorá umožňuje podnikateľom využívať deľbu práce v medzinárodnom meradle, využívať konkurenciu a správať sa ako zahraničný konkurent. Zdraženie vstupov však vyžaduje poskytovať vývozcom exportné úvery. Devalvácia zvýšila úverové potreby asi na dvojnásobok oproti roku 1990.