Základem je výchova. Trh a ekologie. - Červenková, A.
Nevyhnutnou podmienkou pôsobenia trhu na životné prostredie je reflektovanie vzácnosti prírodných zdrojov a jej vtelenie do ceny, vybudovanie ekologických preferencií na trhu spotrebiteľov, ekologická uvedomelosť, dostatok prostriedkov, ekologické investície a ekologická politika štátu.