cost-based approach to the modelling of industrial movement in Great Britain. - Fingelton, B.
Teoretický prístup k modelovaniu pohybu priemyslu na úrovni grófstiev odvodený od teórie firmy a stavajúci na realistickom pohľade na lokalizačné rozhodnutia firiem. Štatistické údaje poskytujú nové dôkazy o geografických zmenách v nákladoch na priemysel vo Veľkej Británii. Použitie modelu na prognózovanie miest určenia firiem, ktoré sa premiestnili z juž. časti Anglicka v r. 1972-81.