Řízení vodního hospodářství v tržních podmínkach. - Zeman, J.
V ČSFR je schválený zákon o vodách č. 138/1973 Zb., ale chýba správca podzemných vôd. Málo účinná aj kategória chránenej oblasti prirodzenej akumulácie vôd. Pre vodné hospodárstvo je zhubné skracovanie vodných tokov. Systematické porušovanie ukazovateľov prípustného stupňa znečistenia povrchových vôd. Cenová politika vo vodnom hospodárstve.