Racionálnejšie v organizácii a riadení poľnohospodárskych podnikov. - Baumgartnerová, Eva
Výraznejší pohyb v počte poľnohospodárskych podnikov a v rámci veľkostných skupín družstiev v r. 1990. Nedostatky doterajšieho odvetvového princípu organizácie výroby. Nevyužitie kladov kombinovanej organizačnej štruktúry v daných podmienkach. Náročnejšie prostredie vytvorené prechodom na trhové hospodárstvo.