Poverty in the developing world. Assessment of the past, prospects for the future. - van der Gaag, Jacques
Metodológia stanovenia hodnotenia odhadu dimenzií chudoby v Správe o svetovom rozvoji za r. 1990 (World Development Report). Napriek tomu, že cca 1/3 svetovej populácie žije v chudobe, bolo za posledných 20-30 rokov mnoho vykonané za jej redukciu. Základné znaky chudoby. Stratégia na zníženie stavu chudoby do r. 2000.