Struktura bankovní soustavy. Rakousko. - Zahradník, Petr
Rakúsku bankovú sústavu vedľa Rakúskej národnej banky vytvárajú akciové banky podieľajúce sa na celkovom bankovom obrate 37 perc., sporiteľne (25 perc.), družstevné banky (21 perc.), stavebné sporiteľne (3 perc.), poštové sporiteľne (7 perc.), a zvláštne bankové inštitúcie (7 perc.). Charakteristika význačných bankových domov: Creditanstalt, Raiffensen Bank, Österreichische Kontrollbank AG a Österreichische Nationalbank.