Denežnaja politika v perechodnyj period. - Riger, F.
Peňažná politika v trhovej ekonomike a potreba finančnej infraštruktúry s relatívne sasmostatnou centrálnou bankou, obchodnými bankami a trhom kapitálu. Zmyslom premeny monobankovej sústavy na dvojstupňovú je vytvorenie podmienok pre skutočnú peňažnú politiku, pomocou ktorej bude môcť centrálna banka efektívne kontrolovať peňažnú masu. Charakteristika nástrojov peňažnej politiky centrálnych bánk.