Cesta k trhu kapitálu. 2 - Kazda, V.
Kapitálové procesy neboli v systéme centralistického plánovania odvíjané z interakcie medzi trhovými subjektami, ale určovali sa zhora a následne boli rozpisované do podnikov. Finančné zdroje boli z podnikov odčerpávané na úkor obnovy, dochádzalo k zadlžovaniu podnikov na trvalo sa obracajúce zásoby. Proces odštátnenia a komercionalizácie podnikov. Fungovanie kapitálového trhu a lepšia realizácia investičných procesov.