Transition to a market economy: The case of Czechoslovakia. - Charap, J.
Otázka existencie teórie prechodu od riadenej na trhovú ekonomiku. Základné aspekty čs. ekonomickej reformy. Vysoký stupeň simultánnosti pri zavádzaní obsiahlych reformných opatrení. Ekonomické zázemie Česko-Slovenska po 2. svetovej vojne. Vývoj hlavných ekonomických ukazovateľov 1987-1990. Súčasné trendy stratégie ekonomickej reformy. Zákon o reštitúciach. Privatizácia.