Zbyt powolna zmiana systemu. - Winiecki, Jan
Od roku 1990 sa v Poľsku začala opravdivá šoková terapia s cieľom ozdraviť ekonomiku a uskutočniť reformy. Nevyhnutné zníženie výroby. Poučky z poľských skúseností. Stabilizácia ekonomiky nedotiahnutá do konca. Zákruty a úskalia privatizácie. Perspektíva väčšieho tlaku obyvateľstva.