Regulace cen a její mechanismy. - Soukup, P.
Štátna regulácia všeobecne a regulácie cien osobitne je v súčasnosti v svetovej ekonomickej literatúre prezentovaná v rámci samostatnej teórie ekonomickej regulácie. Pokus o jej charakteristiku a o stručné vymedzenie poňatia cenovej regulácie hlavne v interpretácii francúzskych ekonómov. Zachovanie regulačnej úlohy štátu (centra) ako podstatná charakteristika čs. modelu zmiešanej trhovej ekonomiky.