Nužen li nam marketing? - Chruckij, V.
V informačnej ére je hlavným zdrojom nadhodnoty nadbytočná inžinierska práca a riadiaca práca včítane marketingu. V postindustriálnej spoločnosti treba dokonale poznať trh, spotrebiteľa, výrobky, konkurentov, dodávať novú a vysokú kvalitu na úrovni "výroby svetovej triedy" a to je možné len na základe marketingu. Výklad dvoch druhov marketingu - orientovaného na výrobok a službu a orientovaného na spotrebiteľa a ich kombinácie v marketingu integrovanom.