<An> econometric - spatial analysis of the growth and decline of shoping centres. - Ryan, D.L
S použitím modelu založeného na teórii strediskových sídiel sa empiricky skúmajú dôvody pre zmeny skladby obchodných centier v čase a charakter týchto zmien vzhľadom na zloženie susediacich centier v meste. Použitie regresnej analýzy údajov o lokalizácii a vnútornej skladbe obchodných centier v Edmontone.