Laissez-faire and expropriation of foreign capital in a growing economy. - Cohen, D.
Model závislosti krajiny na zahraničnom kapitáli. Zahraničný kapitál ako tovar, ktorý nie je možné vyprodukovať vo vlastnej krajine a ako tovar, ktorý otvára funkciu domácej produkcie. Model endogénneho rastu s dvoma faktormi produkcie. Autarkia a voľný obchod. Rovnováha pri autarkii. Analýza problému "dôveryhodnosti" národných vlád pri získavaní zahraničného kapitálu. Výklad pojmu "dôveryhodnosť".