Soveršenstvovanije organizacii i ekonomičeskogo stimulirovanija vnešneekonomičeskoj dejatel'nosti predprijatij. - Faminskij, I.
Doterajšie pozitíva zahranično-obchodnej činnosti podnikov ZSSR (štruktúra vývozu, zmeny organizačnej štruktúry..). Tvorba samoregulačného mechanizmu zahraničného obchodu a stimulovanie exportu štátom. Formovanie exportu a racionalizácia importu. Získavanie valút podnikmi. Obchodný kurz rubľa a efektívnosť exportu.