Vers un systeme de paiement européen? - Dusseaux, M.
Skúma sa otázka, či sa predvída zavedenie európskeho platobného systému v spojení s treťou etapou ekonomickej a menovej únie. Neuspokojený dopyt po platobnom systéme. Cestovné šeky, eurošeky, platobné šeky. Situácia sa zlepšuje. Opatrenia na prechodné obdobie. (Economie et finances agricoles 1991, č. 259.).