L'avenir de la zone rouble: les mutations d'une zone fermée. - Ricoeur, N.
Rubľová oblasť je oblasťou výmenného hospodárstva. RVHP zrušená od r. 1991. Zrušenie spoločných finančných organizácií RVHP. Tvorba cien ex post. Kríza RVHP nevyhnutná. Pasívny prebytok ZSSR voči krajinám RVHP. (Techniques financieres et développement 1990, č. 21.).