Tendencii mirovogo ekonomičeskogo-razvitija v 1990 g. - Grigor'jev, L.
Rozvoj svetového hospodárstva v r. 1990 je charakterizovaný ukončením dlhého hospodárskeho vzostupu v Severnej Amerike a vo Veľkej Británii, spomalením temp rastu v krajinách Západnej Európy a hlbokou krízou vo Východnej Európe. I po treťom "ropnom šoku" v súvislosti s Kuvajtom, sa neočakáva dlhý a hlboký pokles výroby v krajinách Západu. Údaje o vývine v USA, Japonsku a SRN.