Rynkowy mechanizm przeciwdzialania zanieczyszczeniom transgranicznym. - Graczyk, A.
Tri orientácie pri riešení zahraničného ekologického znečisťovania - platí ho znečisťovateľ, solidárne zníženie úrovne emisií, rôzne druhy finančnej pomoci na zmiernenie znečisťovania. Koncepcia ekonomického mechanizmu proti znečisťovaniu s využitím miestnych a domácich trhov a zákonov o emisiách.