Urban air quality and chronic respiratory disease. - Portney, P.R
Skúmanie vzťahov medzi znečisťovaním životného prostredia v mestách, najmä ozónu, a chronickými ochoreniami dýchacích ciest, na základe štatistických údajov. Tieto obsahujú čísla o dlhodobom znečisťovaní vzduchu, determinantoch chorôb dýchacích ciest a skupine "stabilných" jednotlivcov, sociálno-ekonomickej charakteristike jednotlivca a fajčiarských návykoch. Štatistická metodológia a sumarizácia výsledkov.