Tridsať rokov Slovenskej vodohospodárskej inšpekcie. - Babiak, S.
Výročie ustanovenia vodohospodárskej inšpekcie ako kontrolného orgánu na dodržiavanie zákonných ustanovení na úseku vodného hospodárstva, predovšetkým v oblasti ochrany povrchových a podzemných vôd a hospodárenia s vodou. Z hľadiska ochrany vôd treba považovať za mimoriadne dôležitú systematickú kontrolu v podnikoch poľnohospodárskej výroby.