Spolurozhodování zaměstnanců a odborů v kapitálových společnostech. - Kuba, Z.
Spolurozhodovanie a účasť zamestnancov a odborov na riadení sa týka len tých firiem a podnikov, ktoré majú vlastnú právnu subjektivitu a to sú predovšetkým kapitálové spoločnosti - účastinné, komanditné, družstvá, banícke spoločenstvá a pod. Neuplatňujú sa u firiem založených na individuálnom súkromnom vlastníctve. Charakteristika zákonov o spolurozhodovaní. Význam nemeckých, rakúskych a škandinávskych skúseností pre ČSFR.