Vállalatvezetöi magatartás és hatékonyság - tulajdonjogi megközelítés. - Esö, P.
Uplatnenie vlastníckych práv v teórii a praxi riadenia podniku. Efektívnosť riadenia. Možnosti delenia vlastníckych a riadiacich kompetencií. Riadenie súkromných firiem, akciových spoločností, družstiev, ako aj štátnych podnikov. Zainteresovanosť vedenia podniku na zisku. Úloha managerov v zvyšovaní efektívnosti riadenia a výšky zisku.