Potřebujeme dnes regionální politiku? - Adamčík, S.
Nový význam regionálnej politiky v súčasnosti. Prehlbovanie regionálnych rozdielov v dôsledku pôsobenia trhových síl. Úlohy regionálnej politiky pri vyrovnávaní rozdielov medzi regiónmi. Migračná politika ako významná súčasť regionálnej politiky. Pohyb kapitálu ako ďalší predmet regionálnej politiky. Analýza ekonomických, sociálnych a politických motívov regionálnej politiky. Dôležitosť regionálnej politiky pri riešení ekonomickej recesie.