Principy a zkušenosti. Bankovní dozor. - Zahradník, Petr
Bankový dozor je činnosť štátu alebo verejnej inštitúcie, ktorá uskutočňuje dohľad nad fungovaním a organizáciou peňažných ústavov. Charakteristika predmetu činnosti bankového dozoru v súčasnosti. Výkon funkcie dozoru môžu uskutočňovať rôzne inštitúcie. Stručný popis bankového dozoru v ČSFR, V. Británii, Luxembursku, Nemecku a USA.