Microsimulation - a survey of principles, developments and applications. - Merz, J.
Mikrosimulácia ako nástroj na analýzu a prognózovanie dopadov hospodárskej a sociálnej politiky. Uplatnenie v politickej praxi, výskume a výuke. Porovnanie statického a dynamického prístupu. Vývoj mikrosimulačného modelovania v Európe a USA. Príklad statického mikrosimulačného modelu.