Kelet-Európa, a német, márka és az Európai Pénzügyi Unio.
Ekonomická situácia východoeurópskych štátov a ich integrácia do Európskych spoločenstiev. Štatistické údaje o exporte, národnom dôchodku, investíciách. Zadlženosť štátov východnej Európy v dolároch, podpora priemyslu zo strany štátu. Pomoc zo strany SRN. Štatistické údaje o ekonomickej situácii vyspelých kapitalistických štátov sveta, ich vzťah v obchode a financiách k východnej Európe.