Alternativní zemědělství. - Lednický, Václav
Alternatívne poľnohospodárstvo je súhrn poľnohospodárskych postupov a metód, vedúcich k minimalizácii negatívnych dopadov hnojenia, pesticídov a kŕmnych doplnkov na prírodné prostredie a k obmedzeniu cudzorodých látok v potravinovom reťazci človeka. Charakteristika hlavných typov alternatívneho poľnohospodárstva. Stav tohto poľnohospodárstva v zahraničí. Možnosti jeho rozvoja v ČSFR.