Kierunki dyfuzji niektórych metod i zarzadzania w Polsce. - Martyniak, Z.
Názory A. Gira, G. Bachelarda, G. Urbaina a M. Bourbona na rozličné organizačné metódy. Vývoj prenikania týchto metód v Poľsku. Odklon od nich v 80. rokoch. Ostalo iba strategické riadenie. Podľa autora iba cesta zavádzania vedeckých organizačných a riadiacich metód, najmä do veľkých a stredných podnikov, vedie k ekonomickému rastu.