Czynniki ksztaltujace zachowania przedsiebiorstw. - Lichtarski, Jan
Výsledky prieskumu správania sa v 14 poľských podnikoch v Sliezsku v r. 1990 - stratégie, pôsobenia štátu, pôsobenia vnútorných a vonkajších faktorov. Podniky najväčšiu závažnosť prikladajú daniam a najmenšiu úradným cenám. Najväčšiu hrozbu predstavujú dane a úverové podmienky - nadmerný a tvrdý fiškalizmus, bankové úvery a platobná neschopnosť.