Systémová miniaturizace, distribuované zpracování dat: pokus o prognózu informačních technologií pro 90. léta. - Chvalovský, V.
Perspektívy informatizácie spoločnosti u nás. Vznik a priebežné rozširovanie nového modelu realizácie automatizovaného spracovania dát - informačné technológie. Vývojové etapy (modely) v automatizácii. Perspektívy systémovej miniaturizácie u nás. Zmeny podoby automatizovaného spracovania dát. Predpoklady prechodu na distribuované databázy.