<La> localisation de la population étrangere. - Desplanques, G.
Rozličné národnosti tvoriace 3,7 mln cudzincov vo Francúzsku medzi r. 1975 a 1982 žili zväčša na území hlavného mesta a jeho okolí. Sú to Alžírčania, Maročania, Tunisania a Portugalčania, zatiaľ čo Španieli žijú pri hraniciach. Koncentrácia cudzincov v Paríži pokračuje. Alžírčania a Maročania sa sústreďujú v ľudových priemyselných štvrtiach. Taliani a Španieli pracujú v službách a Portugalčania v stavebníctve.