<La> présence étrangere en France métropolitaine. - Labat, J.C
Francúzsko je už dlho krajinou prisťahovalcov. V r. 1931 ich boli 3 mln. Odvtedy sa ich počet mení. Stabilizácia nastala v r. 1982. Sprevádza ju významný rast. Od r. 1975-1982 nastalo veľké vzájomné pomiešanie obyvateľstva. Európske národnosti začali ustupovať, kým najmä africké a maghrebské narastali. Ročný prílev cudzincov od r. 1982 v prílohe.