Sozdanije stabil'nych demokratičeskich institutov: uroki amerikanskogo razvitija. - Ordešuk, P.
Americké skúsenosti môžu byť užitočné pre tie krajiny, ktoré riešia úlohu vytvorenia stabilných demokratických štruktúr. Význam týchto skúsenosti v podmienkach rýchlej transformácie (ako to prebieha v ZSSR) spoločensko-politických inštitúcií, kedy ešte jestvuje nebezpečie destabilizácie politickej štruktúry a kríza krehkej demokracie.