Jaké spolupracovníky si vybíral Tomáš Baťa? - Rufert, S.
Základné prvky a ciele personálnej a sociálnej práce podľa Tomáša Baťu. Zdôrazňovanie princípu partnerstva na základe spoločných záujmov a spoločného súhlasu. Nová orientácia vo vedomí a konaní ľudí, zmena štýlu života. Do riadiacich funkcií neboli zásadne prijímaní ľudia zvonku, ale museli sa do nich prepracovať ľudia vlastnou prácou.