Autant d'actifs étrangers en 1990 qu'en 1980. - Marchand, O.
Francúzsko malo r. 1990 1,7 mln aktívnych cudzincov, ktorí prispeli k jeho ekonomickému rastu. Ich postoj k práci sa podobá francúzskemu. V aktívnej populácii prevládajú muži. Dva razy viac nezamestnaných je medzi cudzincami ako Francúzmi. Cudzinci sú viac postihnutí nezamestnanosťou. Cudzie pracovné sily v Európe.