Podnik a podnikateľ. - Zaťko, J.
Charakteristika podniku a závodu, deľby práce, jej výhod a nevýhod, veľkých a malých podnikov, integračných tendencií, foriem podnikania, súkromných, družstevných a štátnych podnikov, podnikov so zahraničnou účasťou a podnikov zahraničného obchodu. Vymedzenie pojmu podnikateľ, druhov národných podnikateľov (americký, anglický, nemecký a sovietsky podnikateľ), rizika podnikania, zisku. Vymedzenie pojmu manažér a sponzor.