Sektor publiczny w Japonii. - Strzyzewska-Kaminska, M.
Vývoj japonského verejného sektora. Po vojne vznikli veľké japonské verejné spoločnosti: železnice (INR), tabakový a soľný monopol (ITS) a Japonský telegraf a telefón (NTT). Veľa verejných podnikov vzniklo v r. 1955-1967. Počet verejných podnikov sa pohybuje okolo sto. Ich hlavné skupiny: Kosha, Kodan, Jigyodan, Koko, Ginko, Kinko, Tokushu-gaisha.