be nem avatkozástól a kooperációig. - Szalavetz, A.
Zmeny v kurzovej politike USA. Pohyb kurzu dolára po 2. svetovej vojne. Náklady spôsobené chybným stanovením kurzu. Obdobie nezasahovania do hospodárstva v r. 1981-1984 v USA. Rast kurzu dolára USA. Predpoklady pôsobenia svetového hospodárstva na kurz dolára (konjunktúra, pomer investícií a úspor, stabilita). Negatívny vplyv silného dolára. Návrat ku kooperácii zmluvami v Plaza a Louvri. Vplyv krachu burzy. Buschova kurzová politika.