Měnová a finanční politika v letech 1918 až 1938. - Vencovský, František
Vznik československej meny a politika jej upevňovania. Od r. 1925 až do veľkej svetovej krízy bola koruna dokonale stabilná. Charakteristika rozpočtovej a daňovej politiky, radikálnej koncepcie ministra financií Engliša a prechodu k dôslednej menovej politike. Rašínova politika zlatého krytia meny. Vysvetlenie podstaty deflačnej krízy a devalvačnej politiky Engliša v r. 1934. Charakteristika regulácie devízového hospodárstva.