Měnová politika západoevropských zemí v poválečném období - postup ke směnitelnosti. - Adámková, Vlasta
Skúsenosti niektorých západoeurópskych štátov s dosiahnutím zameniteľnosti meny po vojne. Proces menovej stabilizácie a zavádzanie vzájomnej zameniteľnosti. Vznik Európskej platobnej únie a Európskej menovej dohody. Spolupráca s medzinárodným menovým fondom.