portfolio-menedzsment kidolgozásáért 1990.évi közgazdasági Nobel díj elismerés. - Fogaras, I.
Miesto managementu portfolia v poradenských službách peňažných ústavov. Vývoj burzových kurzov a Dow-Jonesov index. Akcent na efektívnosť, bezpečnosť a likviditu pri managemente portfolia. Príklad na management portfolia vychádzajúci zo skladby výberu cenných papierov a využitia Markowitz-Sharpeovho analytického modelu.