Marketingové koncepcie. - Rajt, Š.
Medzi nové riadiace trendy marketingu patrí aj polarizácia trhu. Metodická analýza cieľových trhov jednou z najdôležitejších koncepcionálnych problémov marketingu. Medzi najdôležitejšie nástroje analýzy a vymedzenia cieľových trhov patrí: oblastné vymedzenie trhu, parcelácia trhu, vymedzenie cieľovo zameraného trhu, obsadenie trhu, vymedzenie pozície na trhu a trhových štrbín.