O pravovom regulirovanii vnešneekonomičeskoj dejatel'nosti v SSSR.
Východiskové pozície nového návrhu koncepcie právneho regulovania zahraničnej ekonomickej činnosti vypracované v Ústave štátu a práva AV ZSSR (otvorená ekonomika, spoločné podniky). Úloha štátu a funkcie štátnych orgánov pri regulovaní a realizácii zahraničnoekonomickej činnosti. Subjekty zahraničnoekonomickej činnosti a ich právny status.