Ecu. - Oreziak, L.
ECU - European Currency Unit je európska menová jednotka zavedená v krajinách Európskych spoločenstiev. Pomer ECU k menám jednotlivých krajín ES. ECU funguje oficiálne nielen v rámci Európskeho menového systému, ale aj v súkromnej oblasti. Trhový kurz ECU. ECU platí aj na trhu euroobligácií. ECU nie je ani v jednej krajine legálnym platidlom.